6 работи кои не ѝ се допаѓаа на принцезата Дијана кај нејзиниот изглед, но никој друг не ги забележа

Принцезите од книгите и старите филмови на Дизни се симпатични, љубезни и убави. Но, во реалниот живот, дури и принцезите не се совршени. Круната и нивниот висок статус не ги штитат од самоуништувачки мисли за нивниот изглед. Слични комплекси ја јадеа и британската принцеза Дијана, една од најпознатите жени на Земјата, која ја сакаше целиот свет.

Откако Дијана почина, повеќе од милион луѓе се собраа во Лондон по трасата на погребната поворка. Се верува дека Дијана била најпопуларниот член на британското кралско семејство во Велика Британија.

Иако принцезата беше икона на стилот, таа истовремено беше личност полна со комплекси. На пример, кога уметникот Израел Зохар го насликал нејзиниот портрет во 1990 година, Дијана постојано го молела да поправи нешто во нејзиниот изглед на сликата, особено кога станувало збор за нејзиниот нос.

Големиот нос на принцезата беше активно дискутиран од печатот. Дијана се обиде да го скрие тоа со помош на голема фризура, како и прибегнување кон специјална поза на сите нејзини фотографии. Таа ќе ја свиткаше главата малку надолу, ќе ја свртеше малку настрана и ќе ги кренеше очите. Ова стана нејзин агол.

Покрај тоа, малку спуштената глава и помогна на Дијана да се справи со друг комплекс: таа се срамеше од својата висина (172 см). Нејзината несигурност за нејзината висина беше поттикната од фактот дека висината на нејзиниот сопруг беше иста.

Поради срамот околу нејзината висина, принцезата имаше проблеми со држењето на телото. Дијана беше подгрбавена и ги наведнуваше рамењата напред. Според нејзиниот лекар, ситуацијата ја влошила толку што имала искривување на ‘рбетот.

Исто така, Дијана честопати ја држеше главата спуштена кога разговараше со луѓето, за да не изгледа како да ги гледа одозгора.

Постои уште еден комплекс што ја мачеше Дијана. Таа се сметаше себеси за дебела. Сето тоа беше поради една случајна фраза, која принцот Чарлс ѝ ја рече на својата млада невеста, ставајќи ја раката на нејзината половина: „Ох, малку сме буцкасти тука?“ И болно ги прими зборовите на својот младоженец.

Затоа оваа 19-годишна девојка започна брзо да губи тежина пред денот на нејзината венчавка. Кога кројачите на дворот започнале да ѝ шијат венчаница нејзиниот струк бил 76 сантиметри, а на денот на венчавката бил 58 см. Еден од модните дизајнери вели дека Дијана била толку слаба што ѝ се гледале коските на лицето.

Една недела по венчавката, Дијана започна да страда од булимија, која траеше околу 10 години. Дијана сподели дека имало неколку причини за ова нервно нарушување. Прво и најважно, таа имаше проблеми со нејзиниот сопруг. Тие требаше да бидат заедно и да прикажуваат добар однос во јавноста, но всушност, немаше мир и хармонија меѓу нив.

Второ, една од должностите на принцезата беше да комуницира со тешко болни луѓе, што се покажа како сериозен удар за нејзината психа. Дијана не бараше помош за булимијата затоа што се срамеше од своето нарушување и се мразеше себеси поради тоа.

Убавата Дијана веруваше и дека има фигура на пливач. Не ги сакаше нејзините големи рамена. За среќа, изгледот со обемни раменици беше трендовски во 80-тите. Дијана вешто го искористи овој тренд.

Според Каролан Браун, личен тренер на Дијана, откако родила 2 деца, стомакот на принцезата барал големо внимание и физичка активност. Принцезата активно се занимаваше со спорт што и помогна не само да го подобрува своето тело, туку и нејзината емоционална состојба.

Исто така, Каролан се присетува дека Дијана се заинтересирала за часови за градење глас затоа што сметала дека нејзиниот глас не звучи доволно самоуверено и звучи како на девојче.

Оваа фотографија, на која таа е облечена во црн фустан, е направена на денот кога принцот Чарлс во ТВ-интервју изјави дека има афера со друга жена. После тоа, Дијана отворено зборуваше на телевизија за тоа колку и биле тешки последните години.