6 трикови со кои ќе ги победите сите конкуренти на интервјуата за работа

Секој од нас кој барем еднаш отишол на интервју за работа најпрвин ги размислил прашањата. Но, понекогаш, за да го запознаат кандидатот подобро, работодавците користат необични трикови.

Понекогаш ваквите тестови може да резултираат со одбивање на вработување. Затоа добро е да ги знаете нивните трикови за да ги искористите во ваша полза.

1. Како дознавте за слободното работно место?

Работодавците го поставуваат ова прашање со цел да се уверат дека кандидатот е фокусиран на активности во нивната компанија и знае што сака. Не им треба оној што бара апсолутно било каква работа, туку оној што е заинтересиран за одредено работно место, затоа што таков вработен ќе биде поактивен и енергичен. На прашањето на интервјуто, подобро е да одговорите накратко и самоуверено. Вреди да го известите работодавачот дека внимателно ги следите понудите на компанијата.

2. Дали се занимавате со спорт?

Таквото прашање помага да се препознае енергичен, вреден барател на работа. Навистина, спортот развива кај личноста хармонично пристапување во тимот, можност за брзо носење одлуки во тешки ситуации, разумно да преземат ризици или да се воздржува од ризик. И ако кандидатот е љубител на тимскиот спорт, тоа значи дека во тимска работа ќе ја покаже и својата најдобра страна.

3. Како би се опишале себеси со еден збор?

Користејќи го ова прашање, работодавачот сака да добие идеја за вашата личност и да разбере дали се вклопувате во корпоративната политика на нивната компанија со вашите вредности и деловни практики. Работодавците сакаат да го знаат типот на личност, да разберат колку сте самоуверени и дали вашиот стил на работа е погоден за нивната компанија.

4. Каде се гледате себеси за 5 години?

Како по правило, кандидатите го гледаат ова прашање како можност да ги покажат своите амбиции. Има одредена вистина за ова, но најчесто работодавците навистина сакаат да знаат дали вашите долгорочни планови се во согласност со нивните сопствени цели. Некои компании бараат краткорочен вработен, но во повеќето случаи им треба посветен вработен.

5. Како се справувате со стресот?

Работодавачите, особено оние кои работат во високо платена, трудоинтензивна индустрија, бараат вработен отпорен на стрес кој соодветно ќе ги извршува своите должности во какви било околности. Размислете за начини што можат да ви помогнат брзо да се справите со нервозата на работното место. Обидете се да креирате своја лична техника за управување со стресот.

6. Дали имате прашања?

Не брзајте брзо да го напуштите интервјуто. Ова прашање е последната шанса на апликантот да се докаже како заинтересиран работник. За да не бидете изненадени, однапред можете да подготвите список на можни прашања. Интервјуто не е само еднонасочно „испрашување“, туку е и подготовка што ќе се погрижи да не бидете разочарани во оваа компанија.