6 загатки кои се предизвик за мозокот и тренинг за умот

Земете си крпа затоа што мозокот ќе ви се поти. Вашиот сет за вежбање за денес има загатки по математика, логички прашања и предизвик за наоѓање разлики што ќе ги провери вештините на вашите очи. Да започнеме веднаш!

Колку јајца останале?

Кој број недостасува?

Колку жаби останале на мостот?

Можете ли да го најдете скриеното момче меѓу девојките?

Пронајдете 5 разлики

Можете ли да го решите ова?