7 дизајнери кои заслужуваат пет ѕвезди за нивната имагинација и креативност

Скоро сè што користиме во секојдневниот живот потекнува од умот на дизајнерот. И без разлика дали се работи за корисен или украсен предмет, тие понекогаш ја пуштаат фантазијата.

Ги најдовме најиновативните иновации родени од дизајнерите. Подгответе се да бидете вчудоневидени!

1. „Создадов T-Rex од 1.5 метри што свети во темнина за да ја замени ноќната светлина на мојот син“.

2. „Шаховска табла наменета за слепи лица“.

3. „Мојот локален канал има мало скалило за патките да влегуваат и излегуваат од водата“.

4. Овој про-велосипед знак со моќна порака.

5. „Канцелариска зграда која е внатре, но изгледа како да е надвор…“

6. „Маса со соларен панел како штитник за сонце, што е двоен полнач за приклучоците во нејзината основа“.

7. Клупа во библиотеката во Александрија, Египет.