8 интересни мозгалки кои ќе ви го зачинат денот

Всушност е мит дека ја користиме само левата или десната страна од мозокот, бидејќи истражувањата покажаа дека двете страни на нашиот мозок постојано комуницираат едни со други. Многу е корисно кога станува збор за загатки и мозгалки за мозокот затоа што можете да го искористите вашиот целосен потенцијал размислувајќи надвор од кутијата (десен дел од мозокот), истовремено разбирајќи ја логиката (лев дел од мозокот). За жал ова не ги прави загатките полесни…

Која ѝ е ќерка?

Која е мајката

Кој лаже?

Кој број ќе биде на врвот откако ќе ја свртите коцката на квадрат 7?

Која е точната мрежа за правење коцка?

Како полицаецот знае дека лаже?

Како избегала?

Кое парче недостасува?