7 непријатни вистини за врските кои многу луѓе сѐ уште не ги признаваат, но грешат

Романтичните односи се работа што не секогаш резултира со плати и бонуси на крајот на годината, колку и да се трудите. Понекогаш партнерите повредуваат, предизвикуваат непријатности или едноставно ја прекинуваат врската.

Понекогаш причините за неуспесите се закопани длабоко, но почесто проблемите ни се пред очи, но ние не можеме да го видиме тоа.

Возраста има значење

Многумина го поврзуваат неуспехот во љубовта со возраста. Тогаш можеби ќе сакате да го промените стилот на облека, однесување или фризура за да го „запрете моментот“. Но, обидот да се скрие возраста не е ништо друго освен самоизмама, кое брзо ќе се открие. Младоста неизбежно заминува, но за возврат добиваме искуство, вештини, прекрасни моменти и сеќавања.

Негодувањето не функционира

Ако ви се чини дека негодувањето кон некоја личност е добар начин да го смените неговото однесување, тогаш изберете друга алатка. Факт е дека луѓето различно реагираат на работите што им се случуваат. Кога се поставуваат прашања едни за други, психолозите препорачуваат искрен разговор – само ова носи реален резултат.

Наоѓањето на изговори за старите проблеми не е корисно

Нерешените проблеми честопати можат да ве придружуваат во која било врска. Поставете го прашањето: „Зошто сакам таквите луѓе да се појавуваат во мојот живот?“ Честопати причината е психолошка траума, незадоволство на родители или поранешни партнери, емоционална зависност.

Контролата нема да ве спаси од последиците

Односите се непредвидливи. Никој не сака одеднаш да остане со скршено срце па желбата да се заштитите е природна. Но, понекогаш, во потрага по ова, доаѓате до тој степен што ја преземате контролата врз постапките и чувствата на партнерот и однапред се обидувате да ги поправите. Но, ова не води до ништо. Не секогаш одредени активности зависат од самата личност, понекогаш околностите или настаните се од големо значење, што не може да се предвиди.

Вие не сте психотерапевт на вашиот партнер

Ако партнерот не се сака себеси, нема да го исправите со сила. Психолозите советуваат да ги оставите луѓето да си ги сфатат своите проблеми сами. Грижете се за себе, особено ако тоа го сакате. Корегирањето на партнерот не е ваша работа. Исто така, не постои начин да се прилагодите на потребите на друго лице. Ако проблемите во врската не се решаваат, можеби ова е знак дека треба да се решат.

Животот на другите секогаш изгледа подобар

Кренете раце оние кои никогаш не биле заинтересирани за животот на поранешниот по разделбата. Веројатно забележавте како се менува нивниот живот на „подобрата“ страна: тие патуваат повеќе, стануваат посреќни и поуспешни. Но, факт е дека ова може да нема никаква врска со вистината: кога сте се разделиле со некоја личност, му го прекинувате пристапот до тој дел од нивниот живот што е „не за објавување“. Бидете свесни за ова.

Вие повеќе не се сакате

Во различни фази на врската, телото произведува различен сет на хормони. По завршувањето на почетната фаза на страста и привлечноста, помалку допамин и серотонин почнуваат да течат во крвта. Во тоа време, розовите очила ќе паднат и ќе го видите избраниот каков што е тој. Ако, како резултат на хемијата, можете првично да игнорирате некои непријатни моменти во однесувањето или карактерот на партнерот (што прави 90% од луѓето), тогаш подоцна можете дури и да го мразите. Тогаш се појавуваат конфликти. Затоа, бидете пребирливи и избалансирани при изборот на партнер. Навистина, благодарение на ова, низ годините ќе можете да останете воодушевени од одлуката.