7 разлики меѓу мажите и жените за кои многу малку луѓе знаат

Луѓето и шимпанзата се послични еден на друг отколку мажите и жените. Ова е толку…невистинито. Всушност, мажите и жените можат да бидат слични околу 99,7%. Но, тие 0,3% нѐ прават сосема различни и додаваат некои специфични карактеристики во нашите животи.

1. Жените можеби поминуваат повеќе време во тоалетот

Но, зошто има толку многу мемиња и шеги за мажи кои се чини дека се залепени за тоалетот, прашувате? Па, да, има некои одговори на ова.

Изгледа дека мажите го прават тоа затоа што бараат утеха од животните проблеми во бањата, вели еден експерт. Тие читаат, сурфаат на Интернет и, знаете, само уживаат во тишината на малку безбедно место. Но, жените имаат друга приказна да раскажат. Некои разлики во нивните тела, како и изборот на храна и малку други фактори, придонесуваат за проблемите на дебелото црево кои вклучуваат хроничен запек.

2. Мажите имаат поголеми секачи

500 луѓе не се двоумеле да им дозволат на научниците да направат впечаток на нивните горни и долни заби.

Нема да ви здодееме со опишување на сите методи што ги користеле лабораториите, но има нешто што вреди да се спомене. На крајот, тие извикаа: „Да, може да се разликува полот дури и ако вилиците се единствените делови што останале од една личност“. Па, ова не е точно, но речиси е. Беше забележано и дека „мажите покажуваат статистички поголеми заби од женките“.

3. За жените, показалецот е речиси иста должина како и домалиот прст

Погледнете ги вашите раце. Постојат 2 различни сценарија што можете да ги видите таму:

1) Вашиот домал е подолг од показалецот.
2) Имаат скоро иста должина.

Ако опцијата 1 е вашата приказна, вие сте маж; ако се држите до опција 2, вие сте жена. Ако грешиме, не нѐ обвинувајте нас, обвинувајте ја науката. Таа вели дека пред раѓањето, естрогенот и тестостеронот се работите кои ги контролираат гените, кои, пак, ја диктираат должината на прстите. Нема магија овде.

4. На мажите им растат подолги трепки

Првото нешто за кое тука треба да се пофалат мажите е нивното ниво на тестостерон. Овој хормон е одговорен за растот на сите видови влакна на телото. Не само што ја прави косата долга, туку и помага да изгледа погуста и пополна.

Второ, мажите имаат помали очи. Помалите очи и погустата коса сочинуваат златна формула која резултира со привлечни и поубави трепки. И на крај, мажите ретко користат маскара. Иако оваа шминка е очигледно добра кога вашата цел е да го подобрите погледот, таа ги прави вашите трепки кршливи и слаби.

5. Жените се заљубуваат побавно од мажите

Без оглед на тоа што ја предизвикува љубовта – без разлика дали е мозокот, срцето или хормоните – жените обично се заљубуваат многу побавно од мажите. Научните студии не лажат – тие велат дека повеќе од 25% од мажите се заљубиле помеѓу првиот и четвртиот состанок, додека само 15% од жените го постигнале истиот резултат.

6. Слободните мажи може да мирисаат поинаку

Постојат неколку начини да откриете дали мажот што го гледате во моментов е во врска. Некои методи се некако тривијални и здодевни. На пример, можете да го проверите неговиот прст или статусот на социјалните мрежи. Но, ние сме заљубени во креативноста и ви предлагаме само да го мириснете.

Не грижете се, овој предлог е заснован на студија која потврдува дека слободните мажи имаат посилен мирис. Нашиот стар пријател, тестостеронот, е виновникот овде. Сепак, некои други експерти го споменуваат лошото здравје и хигиена како причини.

7. Жените имаат повеќе кошмари од мажите

Всушност, женските соништа можат да се поделат во 3 главни групи: бркање или загрозување на нивниот живот, губење на саканата личност или збунети соништа.

Будењето среде ноќ со срце што брзо чука не звучи како идеално искуство, па затоа можеби ќе сакате да пробате кул хак за да се справите со ова. Обидете се да создадете подобар крај на вашиот сон штом ќе се разбудите. Овој метод беше вклучен во програма за третман развиена од специјалист за соништа и покажа некои ветувачки резултати.

Бонус: Некои експерти некогаш веруваа дека женските тела не се дизајнирани да патуваат со воз.

Патниците на железницата мораа да седат на дрвени клупи кои беа изложени на силни вибрации. Во 1870 година, еден експерт напишал: „Ако жената тргне на патување со железница еден ден пред да и се појави менструацијата, најверојатно ќе прескокне една менструација, а можеби и повеќе. Како индиректна последица, таа најверојатно ќе страда од некоја форма на флексија или дислокација на матката“.