7 срцезатоплувачки приказни за луѓе кои им помогнале на другите и не побарале ништо за возврат

Случаен чин на љубезност, како донирање 11 пара чевли, може да го промени денот на една личност, па дури и нивниот живот, на подобро.

Убаво е да се слушне дека има луѓе кои ги штитат другите и им помагаат на сиромашните, како оној што ја подарил својата куќа од 3 спални, само за да го олесни животот на некој друг.

1. Човек донирал чевли кои ги добил на среќа

Овој човек порачал Timberland чизми но по грешка му стиганле 11. Тој решил да ги донира останатите, акога од компанијата дознале за грешката не му ги наплатиле дополнителните.

2. Девојка донирала бубрег за своето момче и еве се тие по неговата операција

3. Фризер им прави бесплатни фризури на бездомници

Британскиот фризер Џош Комбс вели дека треба „да се направи нешто или ништо“ и затоа тој им прави бесплатни фризури на бездомните лица.

4. Роб Гринфилд ги инспирира луѓето да имаат здрава планета

Роб Гринфилд е писател, патник и активист за животна средина. Со својот животен стил, тој ги инспирира луѓето да живеат здрав живот и да не ја загадуваат нашата планета.

Во 2013 година, Гринфилд патувал 7.600 км со велосипед изработен од бамбус. Неговата цел била да ги натера Американците да живеат поразумно.

5. Британски претприемач донираше куќа со 3 спални

Марко Робинсон од прва рака знае што значи да се биде без дом. Неговата мајка се борела да плати кирија и бил бездомник во Дербишир и Лондон. Сега откако сам успеал да стане милионер и има над 26 милиони евра, решил да подари стан од над 120.000 во Престон на семејство кое нема дом.

6. Тим на улични ветеринари им помага на уличните животни

Убаво е да се знае дека постои клиника со ветеринари во Велика Британија која обезбедува бесплатни услуги за домашните миленици на бездомниците. Благодарение на Сем Џозеф и Џејд Стат овие животни имаат поголема шанса за преживување.

7. Луѓе ја донираат својата коса за да направат некого среќен

Овој човек 2,5 години не ја крател својата коса за да ја донира во хуманитарни цели, а вториот ја донирал во Општетсвото за рак.