7 знаци дека вашиот карактер најверојатно ги плаши луѓето околу вас

Понекогаш начинот на кој се однесуваме може да ги оттргне луѓето од нас. Тоа може да е поради некои карактеристики на кои не сте горди и би сакале да ги смените.

Или пак, напротив, вие мислите дека тоа ви се позитивни карактеристики, но тие само негативно влијаат на вашиот однос со другите луѓе.

7. Вие сте брутално искрени

Искреноста е главната карактеристика на вашата личност. Вие не кажувате ниту „бели лаги“ туку директно сурово ја соопштувате вистината без да размислите дали тоа ќе повреди некого.

6. Не сакате општи разговори

Не сакате да разговарате за времето, како ви поминал викендот или слични ситни разговори. Вие сакате веднаш да преминете на главната тема или пак да разговарате само за значајни работи. Затоа некои луѓе ве сметаат за непристојни и студени.

5. Не толерирате незнаење

Вие сте личност со отворен ум и ако слушнете некој како дава мислење на некоја тема на која не е многу информиран ова секогаш предизвикува гнев во вас и или ќе ги избегнувате овие луѓе или пак ќе се расправате со нив.

4. Не поднесувате луѓе кои се жалат

Вие скоро никогаш не наоѓате изговори и затоа мразите кога другите го прават тоа. Затоа луѓето ве гледаат како бесчувствителни и ладнокрвни.

Наредните 3 карактеристики се само позитивни, но сепак некои луѓе се плашат од нив.

3. Си стоите на зборот

Со искреноста доаѓа способноста да си стоите на зборот. Кога ќе дадете ветување го одржувате. Сепак не можат сите да го направат тоа.

2. Размислувате отворено

Сакате да учите нови работи и тоа не ви претставува проблем како на некои луѓе. Сакате да ги слушнете и двете страни од приказната, ве инспирира непознатото и сакате да излезете од зоната на удобност.

1. Имате силна волја и свое мислење

Ако сте решени да направите нешто вие ќе го направите тоа без разлика на сѐ, па дури и ако се очекува да се соочите со очекувањата на другите луѓе.