8 бесплатни курсеви преку Интернет, кои ќе ве спасат од последиците на седечкиот животен стил и ќе го затегнете вашето тело

Многумина веруваат дека за да ја добиете фигурата на вашите соништа, дефинитивно мора да работите напорно во теретана со тренер.

Сепак, во нашата ера на дигиталната технологија, можете да постигнете подеднакво ефективни резултати самостојно, дури и без да го напуштите вашиот дом. Ова е особено добра вест поради фактот што фитнес центрите нема да се отворат наскоро.

Фитнес

POPSUGAR Fitness. Видео обуката е спроведена од најдобрите холивудски фитнес инструктори. Има часови од 10 до 40 минути.

BeFit. Тука ќе најдете вежби за секој вкус: Пилатес, танцување, па дури и гимнастика со мало дете.

Јога

SarahBethYoga. YouTube канал посветен на јога, на англиски. Овде ќе најдете часови кои траат од 5 до 30 минути. Вежби со различни нивоа на тежина се достапни.

Fightmaster Yoga. Избор на вежби за секој вкус: кардио јога, утринска јога, јога пред спиење и за витко тело. Видеа од 10 до 60 минути.

Истегнување

IMAGINE fitness. Видео тренинг за општо истегнување на целото тело, како и збир вежби во траење од 20–35 минути.

Lazy Dancer Tips. Каналот го води професионална балерина. Тука ќе најдете и релаксирачки вежби за истегнување и комплет вежби за развој на флексибилност.

Медитација

Meditation and Healing. Интернет канал кој нуди релаксирачка и лекувачка музика за подобрување на вашите медитациски вештини.

Pura Rasa. Тука ќе најдете разни видови на медитации, благодарение на кои можете да се ослободите од несоница и вознемирените мисли, а исто така можете да ги опуштите вашето тело и ум.