8 фотографии кои само „итрите“ ќе можат да ги објаснат

Загатките и мозгалките се најдобар начин да се убие досадата и да се раздвижи мозокот. Овие фотографии кријат нешто во себе, кое што вие треба да го откриете.

Погледнете ги добро фотографиите, а на втората страна дознајте ги ѝ решенијата.

1. Зошто едниот дел од овој тревник е покриен со мраз, а другиот не е?

2. За што е оваа полукружна маса?

3. Кој оставил оваа едвај видлива трага во форма на заоблена линија?

4. Зошто ова парче дрво е толку деформирано?

5. Како стигна до тука овој голем куп снег?

6. Зошто тревата расте побрзо на овој дел од тревникот?

7. Што мислите, што се случува со девојката на оваа слика?

8. Што се случило тука?

Решенијата се на втората страна.