8 фотографии кои само „итрите“ ќе можат да ги објаснат

Решенија:

1. Тревата е како нашата коса. Колку е подолга, толку е потопол воздух. Погледнете ја фотографијата. Мразот е само на исечената трева.

2. Маса за пинг-понг.

3. Ова е патека за мравки. Додека се движат, мравките оставаат феромонска трага зад себе. Други мравки ќе ја следат оваа трага. Колку повеќе мравки што одат по оваа патека, толку е поголема концентрацијата на феромоните што се наоѓаат таму. Што значи, уште повеќе инсекти ќе го користат овој пат. Така, наскоро овој пат станува видлив за луѓето.

4. Мачката си ги остри шепите веќе 14 години.

5. Ова е влез во армиската кантина. Пред да влезат, војниците ги чистат чизмите од снег од шипката подолу. Затоа е таму снегот.

6. Кучето што му припаѓа на авторот на оваа фотографија редовно врши нужда на овој дел од тревникот.

7. Девојчето врти хула-хоп.

8. 2 деца шетале: помладо момче од лево и постаро девојче од десно. Момчето паднало, па девојчето го земало во раце и го носело.