8 грешки во дизајнот кои ги прават сопствениците на мали простории за живеење

Колку е помал станот/куќата толку е потешко да се уреди. Секоја навидум безопасна одлука (како ставање масичка пред каучот) може да го направи станот визуелно голем или да изгледа уште помал. Овие 8 грешки најчесто го прават сопствениците на мали простории за уредување.

1. Мали теписи

2. Нема доволно светлина

3. Хоризонтални линии

4. Мебел изработен од „тешки“ материјали

5. Ѕидовите и таванот во иста боја

6. Мебел без ногарки

7. Мали огледала

8. Телевизорот на ниво на очите или пониско