8 искрени стрипчиња кои докажуваат дека жените со „должноста“ мајка треба да добијат посебни надоместоци и бонуси

Уметницата Олга Алексеева црта стрипови за мајчинството. И сите тие се плетени од парчиња екстраваганција и хаос што можат да се најдат во секоја куќа во која живеат деца. Олга има две момчиња – тие се креативни инспиратори на нивната мајка. Ако имате и деца, дефинитивно ќе се препознаете на овие илустрации. Доколку немате, ќе фаќате сеир.

„Колку побрзо растат нашите деца толку побрзо вадиме непотребни работи од домот.“

Зошто секој западнал во ваков момент?

„Имам 2 сина и неодамна го најдов најстариот како спие со нозете на подот. И ова не е најчудната позиција за спиење што сум ја видела.“

„Најдобар начин да го нахраните вашето бебе со овошје.“

„Не треба да закажеш, само оди…“

„Денот кога ќе успееш да направиш сѐ“

„Децата сакаат да споделуваат храна, но не секогаш“

„Приказната за едно мајчинство“