8 летечки автомобили дизајнирани врз основа на вистински патенти од 1912 година па до денес

Кога замислуваме светла иднина и еволуција на технологијата, првото нешто што ни паѓа на ум се секогаш летечки автомобили. Идејата за вкрстување на небото во воздушно возило го воодушеви човештвото: од возачи до инженери-ентузијасти до креатори на науки од почетокот на ерата на автомобилот.

Компанија за купување на возила на лизинг, LeaseFetcher, соработуваше со 3Д-уметници во NeoMam Studios за да оживее 8 од најајките концепти на летечки автомобили почнувајќи од 1912 година. Постојат многу шпекулации и предвидувања за тоа кога ќе се појават навистина летечките автомобили во комерцијална употреба, но додека тоа да се случи погледнете ги овие.

Летечкиот автомобил на Хенри Ј Снук (1912)

Летечкиот автомобил на Брус Л Билс Џуниор (1939)

Летечкиот автомобил на Еинарсон Еинар (1959)

Летечкиот автомобил на Јунг-До Ки (1996)

Летечкиот автомобил на Бредфорд Соренсен (2001)

Летечкиот автомобил на Ченг Јон (2001)

Летечкиот автомобил на Лери Д Лонг (2003)

Летечкиот автомобил на Акаш Гирендра Барот (2016)