8 логички мозгалки кои можат да ве задржат будни цела ноќ

Нашата способност да откриваме одредени работи е поврзана со тоа како се сеќаваме на некој предмет и што гледаме во тој момент. Затоа, овие видови игри и квизови можат да ја тестираат вашата мозочна моќ и истовремено, да ве забавуваат.

Колку дупки има оваа маичка?

Колку лубеници има тука?

Имало кражба на овој снежен ден, но сите велат дека биле дома. Еден лаже, кој?

Кој не живее сам?

Поместете едно чкорче за да биде точно.

Која е сопственичката на мачката?

Која ќе донесе повеќе вода дома?

Кој скришум излегол од куќата?