8 митови за животот во големите и малите градови кои се застарени како фиксен телефон

Скоро во секоја земја сите мислат дека има живот само во најголемите градови и главниот град на државата, но сепак многу жители од помалите градови не би се сложиле и знаат дека и во нивниот помал град има опции кои треба да бидат искористени.

Се верува дека е тешко да се најде работа во провинциите. Но, со модерниот начин на работа од дома или „ремоут“ не е важно каде се наоѓате

Се вели дека надвор од главните градови, луѓето се облекуваат полошо. Но, не: онлајн продавниците се тука да помогнат!

На прв поглед, се чини дека жителите на мегалополисите имаат повеќе можности за само-развој поради високите плати и достапноста на разновидни курсеви. Но, всушност тие немаат доволно време.

Велите дека главниот град е бучен и невозможно да се спие? Верувај ми, малите градови имаат свои непромислени возачи.

Не се сите опседнати со модата во големите градови

Се чини дека во една метропола има повеќе шанси да ја сретнете вашата сродна душа. Само затоа што има многу луѓе. Но, каква личност ќе биде тоа е големо прашање.

Велат дека метрополата има повеќе опции за развој на децата. Дали сте се обиделе да го испратите вашето дете во градинка во милионски град?

Некои луѓе мислат дека провинциските баби немаат ништо друго освен да седат со своите внуци.