8 неверојатно добри канцеларии во кои би сакале не само да работите, туку и да живеете

Во просек, едно лице поминува 10 години од својот живот на работа. Во модерните канцеларии, условите за вработените стануваат се подобри.

Некои компании дозволуваат домашни миленици, други одвојуваат места за спорт, рекреација и дружење, додека други се приближуваат кон природата – и на места што одземаат здив.

1. Канцеларијата на креативната компанија Inventland е направена во форма на брод. Вработените работат во куќа од дрвја, на палуба.

2. Футуристичката канцеларија на Ред Бул се наоѓа на езеро и се смета за главна атракција на австриското село Фушл ам Зе.

3. Канцеларијата на YouTube има базен,места за јадење, играње игри, тренинг, па дури и огромна лизгалка.

4. Дел од просториите на архитектонското биро SelgasCano.

5. Пиксар има многу познати цртани ликови. Областа за канцеларии е огромна, а многу вработени се движат со скутери

6. Microsoft One Place располага со 5 ресторани

7. Базен во канцеларија? Да! Кој сака да плива за време на ручекот? (Бангкок, Тајланд)

8. TBWA Хакухо има една од најзелените канцеларии во светот.