8 подароци за 8-ми Март кои ќе донесат повеќе разочарување отколку радост

Не е лесно да се дознае што навистина сакаат жените, но полесно е доколку знаете што дефинитивно не сакаат. Секоја година мажите трошат големи износи на пари за да им го честитаат на своите сакани Денот на жената.

Но, понекогаш, наместо радосна реакција, се забележува незадоволство и разочарување. Еве кои подароци воопшто не се соодветни за овој празник.

Скап накит

Понекогаш не е важно накитот да има вртоглава цена. Тој треба да одговара со вкусот на жената. Исто така доколу жената не носи злато не значи дека го прави тоа затоа што не може да си дозволи туку можеби едноставно повеќе ѝ се допаѓа среброто.

Букет што се јаде

Ваучер за некој екстремен спорт/атракција

Доколку не сте 100% сигурни дека саканата е обожавател на вакви работи тогаш не подарувајте вакој тип на ваучери.

Огромен букет

Зрелите жени знаат дека ова е само непотребно трошење на пари за цвеќиња кои наскоро ќе овенат.

Средства за хигиена

Цвеќе во саксија

Исто така се подарува на жени кои уживаат токму во одгледување на цвеќиња, но не и на жена која нема желба да се грижи за едно растение.

Прибор и уреди за кујна

„Смешни и интересни“ украси

Ова е веќе клише и некои од нив звучат како навреда за празникот.