Кога за прв пат се појавија телевизорите со далечински управувач во светот, многу луѓе имаа исклучително внимателен однос за ова технолошко чудо и се обидуваа да ги заштитат ваквите предмети со неверојатно внимание. Сепак, во денешно време, технологијата стана чест дел од животот, и можете да купите далечинско во која било продавница. Сега, само најштедливите луѓе ставаат пластични кеси или специјални фолии на далечинскиот управувач и не ја отстрануваат заштитната фолија од која било нова опрема.