8 тајни работи на авион што можат да ги користат само пилотите

Летањето со голем авион има свои поволности, а пилотите се дефинитивно привилегирани. Иако веројатно мислите дека знаете што прави пилот, можеби не знаете сè за работите што им е дозволено да ги користат. На пример, дали знаевте дека на таванот на пилотската кабина има неколку јажиња што можат да им помогнат да избегаат во случај на опасност?

Има спална соба каде што можат да се одморат

Кога имаат долг лет (подолг од 6 часа), екипажот треба да се одмори. Обично има 2 скриени спални соби каде екипажот може да дремне кога ќе се исцрпи.

Едниот простор за спиење се наоѓа во предниот дел на авионот, а другиот е во задниот дел. Имаат скали што одат кон нив, и изгледаат како просторија за складирање.

Имаат туш и бања што можат да ги користат додека одмараат

На поголемите авиони има и тушеви во спалните соби каде екипажот може да се освежи откако ќе дремне.

Замислете ако треба да летате 14-16 часа, можеби нема да изгледате толку убаво или да мирисате толку добро на крајот од тој лет. За време на овие долги летови, секогаш има повеќе луѓе за да ги заменат оние што одмараат, а периодите за одмор се задолжителни за целиот екипаж.

Има пар лисици за непослушните патници

Пилотите имаат одредени права во воздухот бидејќи тие се надлежни за авионот. Капетанот има најголема моќ, и тие исто така можат да „уапсат“ патник ако сметаат дека е потребно. Ако некој не ги почитува правилата за време на летот, и по повеќекратни предупредувања, тие сè уште продолжуваат да бидат агресивни, капетанот има право да му каже на член на екипажот да му стави лисици на патникот.

Има маски со кислород за итни случаи

Во пилотската кабина има специјални маски со кислород лоцирани на левата страна на седиштата. Тие се малку посложени од оние во кабината, а траат и подолго затоа што пилотите треба да можат да го решат проблемот и безбедно да слетаат.

Имаат секира што се користи за итни случаи

Иако е скриена за патниците, пилотите имаат на располагање секира што можат да ја користат за да скршат прозорец, доколку е потребно. Може да им се најде и кога треба да преживеат во опасно опкружување, како на пример во џунгла.

Видео камера

Пилотите комуницираат цело време со контролорот на воздушната кула со цел да ги потврдат сите детали за летот, но некои пилоти имаат и видео камери кои го снимаат летот.

Имаат јажиња за бегство во случај на евакуација

Во секоја пилотска кабина има 2 јажиња кои можат да се користат во случај на евакуација низ прозорците.

Имаат лизгачки прозорци

За да ги користат тие јажиња за коишто разговаравме погоре, тие треба да го евакуираат леталото преку друг излез (ако вратата е заглавена). Па, другата опција се двата  лизгачки прозорци што се отвораат одвнатре. Тие се користат како средство за евакуација во случај на несреќа.