9 иритирачки моменти од нашиот живот, за кои вреди да се преработи учебникот за етикета

Многу правила за етикета родени во високото општество може да ја изгубат својата важност денес. Па, навистина, која е разликата, со која рака му давате корпа леб на соседот на масата?

Но, постојат многу ситуации во кои однесувањето на луѓето не е регулирано со никакви норми.

Кога во редот во супермаркетот се вадат пари и картички во последен момент

Долга пуштена коса во јавниот превоз

Кога лицето што чека во ред се лепи до вас, бидејќи според него така редот ќе оди побрзо

Кога корпата веднаш до касата е искривена и за да ставите нешто во неа, треба да ја поправите, а рацете ви се зафатени

Кога луѓето хаотично поминуваат на тротоарот

Глупави видеа и цитати на социјалните мрежи наместо искрени честитки

Получасовни селфи фотосесии пред познати атракции

Гласна музика на јавни места

Луѓето кои ја блокираат вратата во јавниот превоз