Аеродромот Вилнус постави новогодишна елка направена од конфискувани предмети за да ја истакне важноста на безбедноста

На аеродромите во Литванија, сигурни сме дека имало многу различни новогодишни елки: природни, модерни, иновативни и едноставно необични. Сепак, можеме да гарантираме – никогаш не сте виделе вакво нешто.

Со текот на зимската сезона за патувања, службениците за безбедност во воздухопловството на аеродромот Вилнус се определија за невообичаено претставување на класичното новогодишно дрво, со цел да испратат едукативна порака за важноста на безбедноста во авио-сообраќајот.

Користејќи предмети кои се забранети да се носат во рачен багаж и што им биле одземени на патниците за време на проверките, вработените во единицата за безбедност во воздухопловството на главниот аеродром во Литванија создадоа навистина уникатно едукативно ремек-дело.

Ножеви, ножици, запалки, жилети и секакви други опасни материјали – оваа елка ги има сите. Значи, ако не сакате ваша лична, сепак забранета сопственост да се најде на елката следната година – подобро проверете ги барањата за багаж пред да се спакувате за вашиот следен лет.