Африканската држава населена со човекојадци (виц)

Турист е на посета на една африканска држава. Водичот му објаснува:
– Во овој дел на светот, секој 4 од 5 жители се човекојадци.
– А останатите?
– Останатите се светски шампиони во трчање маратон…