Ако другарот „со устата“ дојде на забавата, сите ќе си поминат убаво и ќе пукнат од смеење

Човекот има навистина уникатен талент, кој единствено вака би можел да се искористи.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.