Ако комшијата те нервирал цела година, не му фрлаш петарда на терасата, туку цел огномет

Нова Година не би била она што е без пиротехниката. Будалава ги помина сите граници на добрососедски односи.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.