Ако мислевте дека шкотскиот или велшкиот акцент се тешки за разбирање, слушнете како зборуваат жителите на околината на Ливерпул

Сленгот се нарекува „скаус“, а кога за некој ќе се рече „скаусер“, тоа значи дека е сароседелц во областа на Ливерпул.