Ако не сте знаеле како точно се поздравува на Велигден, човеков ќе ви каже

Поздравот по правило треба да е на црквенословенски јазик, а тоа звучи вака некако.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.