Ако поради некоја причина сакате да знаете како е да ја поминете вечерта во американски затвор од 50-тите, овој бар е совршено место за вас

Алкатраз, кој има локации во Лондон и Манчестер, е инспириран од американски затвор од 50-тите години. Има дури и темперамент управник кој раководи со локалот.

Додека повеќето трендовски барови во Манчестер даваат приоритет на удобноста и совршеното осветлување, Алкатраз, направен според озлогласениот, напуштен затвор во Сан Франциско, е изграден за да изгледа како старомоден блок на ќелии, кои не се најудобното место за да преспиете.

Откако вие и вашата група ќе се сместите во приватна ќелија, облечени во комбинезони, ќе ви бидат послужени прилично вкусни коктели од колеги затвореници.

 

Ова не е само тематски бар. Тоа е извонредно театарско искуство каде гостите се охрабруваат да се придружат, а актерите се навистина многу добри и ве вовлекуваат во расплетувачкиот наратив.

Иако, разбирливо, на некои луѓе нема да им биде удобно да ја поминат вечерта во ќелија во бар што го носи името на озлогласено бруталниот затвор-Алкатраз, оваа нова локација во Манчестер станува популарна дестинација за роденденски забави и незаборавни вечери за оние кои сакаат да пробаат нешто зарлично. Алкотраз е идеална дестинација за пријателите кои сакаат да создадат нови спомени заедно.