Ако се прашувавте до каде е Дедо Мраз оваа година, ние го пронајдовме како брза од Лапонија наваму!

Празници се ближат, па претпразничното расположение е на ниво.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.