Ало шефе, извини ама нема да можам да дојдам на работа денес

Дадов сè од себе, но не успеав да си го исчистам автомобилот од снегот.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.