Аматерска вселенска програма, која има за цел да провери дали Земјата е рамна

Некои стигнаа и до Марс.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.