Американските научници им се фалат на македонските со својот проект (виц)

Американски научници доаѓаат на посета во Македонија да го видат последниот проект на нивните колеги. Ги прашуваат:
– Каков е овој експеримент?
– Сакаме да направиме вкрстено оплодување меѓу коњ и горила, да видиме што ќе се добие.
– Нема потреба да се мачите, ние го направивме пред многу години и го крстивме Серена Вилијамс!