Ангелскиот водопад во Венецуела е едно од најчудесните места на планетата Земја

Ангелски водопад е највисокиот светски водопад со висина од 979 метри, а слободен пад на водата од 807 метри. Сместен е во Канајма националниот парк во регионот Гран Сабана од државата Боливар, Венецуела. Висината на водопадот е толку голема што водата е расеана од силните ветрови и се претвора во магла пред да дојде до земјата.