Апче против забоболка (виц)

На забар:
– Трева да ви ставам опојка за да ви го извадам болниот заб.
– Не, не и не, ги мразам тие игли и шприцови.
– Тогаш да ви дадам едно апче?
– Е апче, може.
По некоја минута…
– Но докторе, вие сте ми дале Виагра…
– И така и така ќе ви боли, барем да има за што да се држите!