Апче за глава од комшијата (виц)

– Мили, одам до комшијата по апче, зошто страшно ме боли глава.
– Но мила, нели имаме аналгин во шкафчето…
– Да, но сакам кафетин.
– И кафетин имаме…
– А капки за нос?
– Имаме…
– А капки за уши?
– Имаме…
– А Троксевазитоксидонтромецининорекс?
– Оди душо, оди, за еден к*р и фармацевтски факултет ќе завршиш.