Архитект дигитално реконструираше 6 светски наследства во нивната оригинална слава

Постојат стотици стари градби ширум светот, кои со текот на времето станале историски наследства. Тие се огромен дел од историјата на човештвото, покажувајќи ни што изградија нашите предци пред илјадници години. Овие историски згради се под постојана закана. Природните непогоди, човечката активност се одговорни за нивно влошување. Нашата постојана потреба за напредок, урбанизацијата понекогаш ги уништува природата и историските наследства. УНЕСКО се обидува да ги заштити овие градби, во моментов има 53 имоти на списокот на светско наследство во опасност.

Да се добие целосна разбирање за тоа колку зачудувачки и убави биле овие градби Budget Direct Travel Insurance во соработка со архитектот Јелена Поповиќ реконструираа шест историски споменици кои во моментот се наоѓаат на списокот на светско наследство во опасност. Тешко е да се верува дека овие прекрасни градби биле направени во ера пред технологијата, зар не?

Хатра (Ирак)

Лептис Магна (Либија)

Палмира (Сирија)

Тврдина Портобело-Сан Лоренцо (Провинција Колон, округ Кристобал, Панама)

Нан Мадол (Остров Темвен, Федерални држави на Микронезија)

Стариот град Ерусалим и неговите ѕидови (Ерусалим, Израел)