Архитекти си го направија домот од соништата, во предградието на Сиднеј

Куќата Баласт Поинт, дизајнирана од „Фокс Џонстон архитекти“, беше завршена во 2019 година во Бирчгров, предградие на Сиднеј, Нов Јужен Велс, Австралија. Домот е изграден во Баласт Поинт, јавен парк на работ на полуостровот Балмаин на Внатрешниот Запад, со прекрасен поглед на заливот Морт и градскиот пејзаж. Претходно, стара дотраена куќа стоеше на компактна парцела со пристап до две улици кои стрмно се спуштаат до крајбрежниот резерват. Во 2014 година, ја купија директорот на Fox Johnston Architects – Емили Фокс и нејзиниот сопруг. Откако ја ценеа уникатноста на местото со луксузна недопрена природа, тие одлучија да изградат пријатна семејна куќа овде, дизајнирана да прима гости и чест престој на гости.