Австралијанецот реши да ги преземе сите неопходни мерки за да се заштити од коронавирусот

На снимките се гледа дека Австралиецот се шета по улицата Ерскин, Дабо, во Нов Јужен Велс, целосно „опремен“ за да не се зарази.

Видеото доаѓа 24 часа по воведувањето на тешки регулативи од страна на сојузната влада во средата околу социјалното растојание и јавните собири. Со оваква опрема нема корона за него оваа година.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.