Австралија е најсреќна земја во светот: Бурно го прославија националниот празник

Илјадници Австралијци ги преплавија плажите за да го прослават својот национален празник Денот на Австралија. Луѓето одлучија да одат во целост, бидејќи ситуацијата со коронавирусот во земјата е мирна. Со температури над 40 степени, многумина се упатија кон популарните места за одмор како што се плажата Бонди и Голд Коуст, каде се дружеа со мало социјално растојание. Полицијата гледаше сè што се случуваше, но интервенираше само во итни случаи.