Австралија украде дел од Медитеранот со плажа која го одзема здивот

Австралијците уживаат во Медитеранот во сопствениот двор на плажата што го одзема здивот на помалку од еден час возење од Аделаида.

Лоциран на 45 километри јужно од главниот град на Јужна Австралија, Порт Вилунга може да се пофали со златни карпи, кристално чисти води и мек бел песок кој потсетува на живописниот југ на Европа.

Пештерите врежани во карпите од рибари кои некогаш складирале чамци таму сега се жаришта на Инстаграм.

Деловите од трупот на Ѕвездата на Грција, железен товарен брод со три јарболи што се насука во 1888 година, остануваат на дното на океанот и станаа едно од најпопуларните места за нуркање во државата.

За време на плима, делови од потонатиот брод се видливи од брегот.

Фотографиите од плажата предизвикаа огромни реакции на социјалните мрежи, а многумина ја нарекуваат „европски рај“ и нивно омилено место за одмор во Јужна Австралија.