Австралиските пожарникари тргнале да гасат пожар, но по пат ги пречекало едно поголемо изненадување

Руралната противпожарна служба NSW била во близина на градот Тахмор, западно од Волонгонг, Нов Јужен Велс. Кога се упатиле кон локацијата каде што бил забележан пожарот по пат него необично им го одвлече вниманието.

Во шумата имало мало поле со марихуана. По лицата на пожарникарите може да се види дека им станало прилично забавно и решиле веднаш да ја фотографираат. Да се надеваме дека успеале да го изгаснат пожарот пред да стигне до полето со марихуана, инаку најблискиот град автоматски би станал многу „порасположен“.