Автомеханичари ги споделуваат најсмешните ситуации со кои се сретнале на работното место

Ако одбројувате сè до најмалата завртка, еден автомобил има околу 30.000 делови. Ова значи дека со текот на времето, се случуваат лоши работи и треба да ги однесеме нашите метални коњи кај механичарот за да ги поправи. Но, состојбата на некои од нашите автомобили … Поради недостаток на пари, незнаење или занемарување, може да биде прилично заникаде. Автомеханичарите се имаат нагледано сѐ и сешто и тие споделуваат некои од нивните најнеобични ситуации.

„Хауба се отвора. Хаубата се спушта веднаш. Техничарите: ‘Нема шанси!’“

„Клиентот доаѓа од 200.000 милји рече дека ќе достигне 1 милион. Со години го чекав тој ден, денес тој случајно дојде и рече да му ги напумпам гумите, нема потреба да кажам дека ова ми е најдоброто пумпање на гуми.“

„Педалот за гас се заглавува за подот. Треба да се повлече јажето за да се одглави.“

„Одбиваше да ги смени гумите“

„Мерачот на температура според клиентот му чита дека има полн резервоар“

„Еден клиент вака дојде до работилницата“

„Кој автомобил има најлоша локација на акумилатор?“

„Вели дека немал резерва и така возел три дена. Во багажникот најдов резерва и опрема за промена на гуми.“

„Девојка која работи во Соник ја плати сметката од 1.000 долари со банкноти од 1 или 5 долари.“

„Работам како механичар во компанија за изнајмување возила и полицијата ваква ни ја врати колата.“

„Изненаден бев што не експлодирала“

„Ова прв пат ми се случи“

„Кога го видов ова ѝ кажав дека нема да е евтино“