Автомобилот во кој се возел Тупак пред да биде убиен е ставен на аукција за 1,75 милиони долари

Автомобилот во кој што Тупак Шакур бил во моментот кога бил убиен се продава за 1,75 милиони долари. Легендарниот музичар беше сопатник во BMW 750Li кога беше застрелан во Лас Вегас во 1996 година.

Сега е ставен на аукција од страна на приватен дилер со автомобили откако првично го откупил од полицијата.

Мало оштетување направено од куршум останува видливо на една од вратите – служејќи како потсетник за грозоморната историја на автомобилот. Пукањето се случило додека Шакур бил возен од озлогласениот продуцент на рекорди Суџ Најт, откако гледале боксерски натпревар во казино.

Сведоците опишале како бел кадилак застанал до автомобилот и истрелите започнале. Шакур (25) бил погоден во градниот кош, раката и бутот. Починал во болницата од раните шест дена подоцна. Убиецот никогаш не бил фатен иако има многубројни теории.

Новиот сопственик на автомобилот ќе биде обезбеден со документација што ја докажува историјата на автомобилот. Ова вклучува сертификат што покажува дека е за прв пат купен од Death Row Records – основана од Најт. Сè уште може да се пофали со црна кожна внатрешност, оригиналниот 5,4-литарски мотор и петстепен автоматски менувач.