Бабата го фатила 92-годишниот дедо со комшивката (виц)

Судијата ѝ се обраќа на обвинетата, 87-годишната баба Стојна:
– Тврдите дека кога сте се вратиле дома од пазар, сте го фатиле 92 годишниот ви сопруг Киро во кревет со комшивката и затоа сте го исфрлиле преку терасата. Така ли?
– Не е точно, почитуван судија. Си реков „Ако копилето може да е*е на 92 години, сигурно може и да лета“.