Бабата го „хакнала“ внукот (виц)

– Добар ден баба Стојно.
– Добар ден комшивке.
– Гледам внукот пак ти го оставиле на чување.
– Да, да, еве го шетам малку.
– Баба Стојно, зошто си му ги облекла чевлите на дедо Миле, не ли му малку големи?!
– Е па големи се, ама ако му облечам неговите, не можам да го стигнам!