Бабата во болница (виц, црн хумор)

Жената цела во солзи му вели на мажот:
– Драги, јави се на одделението за реанимација и прашај како е мајка ми. Јас не можам ќе се расплачам.
Мажот се јавува и прашува:
– Како е баба ми?
– Пригответе се за најлошото…
– Што?!! Жива ли е?!