Банкар кој заработува над 1 милион евра годишно е суспендиран затоа што крадел СЕНДВИЧИ

Парас Шах (31), кој веројатно имал заработка од седум цифри, бил елиминиран како шеф на Ситигруп за тргување со обврзници со високи приноси за Европа, Блискиот исток како и Африка минатиот месец.

Финансиската институција го суспендирала, поради повеќе обвиненија дека тој всушност крадел храна од седиштето во источен Лондон.

Парас Шах кој имал заработка од 7 цифри и тој бил огласен за шеф на Европа, Блискиот исток, како и Африка за тргување со кредитен резултат со висок принос по само 2 месеци откако почнал со работа. Не се знае колкав е бројот на сендвичи кои ги украл г-дин Шах или во кое време од денот го правел тоа.

Обвиненијата доаѓаат и покрај неговата должност е да биде еден од најголемите инвеститори во кредитни оценки во Европа со висок профил. На неговиот Фејсбук профил може да се види дека тој сакал да шета низ светот и бил на различни егзотични дестинации.

Парас завршил Универзитет во Бат во 2010 година, на катедрата за деловна економија. Кој знае каква „мака“ го терала да ги краде сендвичите, но ова ќе му бидат најверојатно „најскапите“ сендвичи кои ги платил во животот.