Банката ме спаси од сите пороци (виц)

Се започна пред неколку години, кога решив да земам хипотекарен кредит на 20 години.
За да не доцнам со ратите, прво се откажав од пушењето. По некој месец престанав и да пијам. Потоа ја откачив и швалерката, а најново е од нова година сум и веган.