Баш вака и јас држам диета

Животот е како шведска маса. Јади, пиј, весели се, колку можеш, со себе ништо не можеш да однесеш!

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.